KOUVOLA SM-RALLI 2017

Rallybaron tiimin SM- osakilpailu Kouvolassa sisälsi haasteellisten hetkien lisäksi tyydyttävän lopputuloksen, kun Hyundai kuljettaja Jesse Turunen ajoi kilpailussa neljännelle sijalle. Turunen pokkasi mukaansa SM- sarjan kolmanneksi korkeimmat pisteet, vaikka parempaankin mies koki jääneen varaa,

– ensimmäisellä erikoiskokeella oli romua tien laidassa kuin Raatteen tiellä, niin auttamatta se vaikutti omaankin ajoon. Auto toimi tosi hyvin, siinä ei ollut moitittavaa perjantain jälkeen. Vain luottamus omaan tekemiseen oli kateissa. Siinä meni huomattavan pitkään ennen kuin sain juonesta kiinni, raportoi Turunen kisaansa.

Asetelma kisaan lähdettäessä oli Turuselle kaikkea muuta kuin optimaalinen. Haasteet alkoivat jo perjantaina, kun shakedownille suunniteltu testiajo jäi väliin Hyundaissa ilmenneen vian vuoksi. Näin ollen mies joutui starttaamaan kilpailuun kylmiltään, eikä väärän rengasvalinnan tekeminen sadekelille helpottanut urakkaa. Haasteisiin nähden miehen kisavauhti oli vähintäänkin kohtuullista. Turunen teki kelpo jälkeä varmalla ajolla ja sai kammettua itsensä kisan puolivälissä neljännelle sijalle, käyden taistelua Juha Saloa vastaan. Asetelma ei tästä enää muuttunut ja maalissa Turunen tiesi kertoa, kuinka kotiläksyjä tulevaa ajatellen jäi vähintäänkin riittävästi.

Teksti: Jani Salonen