SM O.K. AUTO-RALLI 2019

Jesse Turusen paluu rallipoluille onnistui ennalta asetettujen askelmerkkien mukaisesti. Turunen ajoi SM4 -luokassa suvereeniin voittoon, jättäen toiseksi tullutta Jani Lahtista reilut kaksi minuuttina taakseen.

– nyt on hyvä fiilis! Melkein voisi sanoa, että olen tyytyväinen ja voitto tuli vähintäänkin oikeaan saumaan. Ei se kuitenkaan helpolla tullut, sillä keskeytys oli enemmän kuin lähellä pariinkin otteeseen, toteaa Turunen kisapäivän päätteeksi.

Taival SM O.K Auto -rallissa käynnistyi Turusen mukaan karmeasti. Loskaiset erikoiskokeet kurittivat miestä ja ensituntuma oli, kuinka yleisöerikoiskoe kierrettiin nuotitusjaksolla kilpavauhtia nopeammin. Turusen mukaan kattava testijakso renkaiden parissa ei antanut täyttä totuutta, pito-ongelmat sävyttivät perjantai illan lenkkiä. Turunen toteaa ongelmien kuitenkin olleen pääkopan sisäisiä, sillä yötauolle tultaessa johtomarginaali oli liki puoli minuuttia.

Kilpailun toinen ajopäivä tarjosi Turuselle sekä kartanlukija Kari Kalliolle tukevasta johtomarginaalista huolimatta täyslaidallisen elämyksiä. Turunen kertaa kuumottavia hetkiä, sillä miehistö totesi iltapäivän viimeisellä erikoiskokeella kabiinin olevan todella lämmin ja syypääksi tähän osoittautui auton pohjassa roihunnut tulipalo. Asetelmat kuumottaviin hetkiin syntyivät aamulla ylipitkän hypyn seurauksena,

– yllätys yllätys, tuli loikattua hypyllä liian innokkaasti ja sen seurauksena öljypohja halkesi. Keskeytys oli todennäköinen, mutta onneksi kilpakumppanit jeesasivat luovuttamalla varaöljynsä käyttöömme. Nilkutettiin onnekkaasti huoltoon ja saatiin öljypohja paikattua. Tämän seurauksena mustaa kultaa oli kuitenkin valahtanut pitkin pohjaa litrakaupalla ja sieltä se sitten muistutti olemassa olollaan jalkapohjia lämmittämällä, kertaa Turunen tapahtumia.

Miehistön matka sai näin ollen onnekkaan lopun, sillä auton alustassa roihunnut tulipalo sammui omia aikojaan. Toki viimeiset viisitoista kilometriä olivat pitkät, sähköongelmat astuivat mukaan tulipalon seurauksena ja tämän johdosta Turunen päätyi ajamaan jäähdytellen kohti maalia.

Voiton myötä Turunen kiilaa itseään lähemmäksi luokkakärkeä ja seuraavassa osakilpailussa Joensuussa mies lupaa jatkaa siitä mihin Kouvolassa jäi. Mies starttaa talvikauden päätöksessä kotiteilleen, joten vauhtia sekä tilanteita tullaan näkemään myös jatkossa.

Ajokuva: Hannu Rainamo
Palkintokuva ja teksti: Jani Salonen