SM OILI JALONEN RALLI 2017

Jesse Turusen voittovauhti hyytyi rengasrikkoon

Hyundai i20 R5 kuljettaja Jesse Turunen lähti kauden toiseksi viimeiseen osakilpailuun kovin tavoittein. Tarkoituksena oli ottaa kauden avausvoitto ja valmistautuminen kisaan poikkesi aiemmasta,

– kaikki osa-alueet pilkottiin palasiin ja katsottiin, missä voidaan parantaa ja mitkä seikat ovat kohdillaan. Itse ajamiseen nämä asiat eivät niinkään liittyneet, lähinnä auton säätämiseen sekä toimintaamme kisan aikana, avaa Turunen.

Eväät kisaan tuli ilmeisen hyvin pureskeltua, sillä Turunen piiskasi Hyundain kartanlukijansa Kari Kallio kanssa loistovauhtiin. Ajourakka alkoi nousujohteisesti, vaikka aamun ensimmäinen erikoiskoe ei miestä tyydyttänyt. Sen jälkeinen vauhti oli kuitenkin vakuuttavaa ja tauolle Turunen saapui toisena, ollen iskuetäisyydellä kärkipaikkaa pitäneestä Asunmaasta. Rennon oloinen Turunen totesi, kuinka vauhtia olisi vielä reservissä ja iltapäivän lenkillä olisi tarkoitus kiilata kärkimieheksi.
Reippaasta asenteesta huolimatta kävi toisin. Tälläkään kertaa länsirannikon tiet eivät osoittautuneet Joensuulaiselle suosiollisiksi, vaan ek 6:lla Puotilassa nyppy vasen yhdistelmässä miehen autosta rikkoontui rengas. Esiin kaivautunut maakivi ajolinjalla oli näkymättömissä. Turusen mietteet tällä kohdin olivat painokelvottomia ja erikoiskokeen maalissa täytyi tunnustaa, ettei kisasta jäisi käteen kuin pettymys. Voittotaistelu oli ohitse.

Epäonnesta huolimatta varmistelu ei Turusen luonteelle sopinut, joten matka jatkui tavoitellen edellä meneviä. Siinä mielessä päivän loput erikoiskokeet olivat onnistumisia täynnä. Legendaariselle Sannaisten taipaleelle kirjattiin pohja-aika Turusen nimiin, eikä se ollut kaukana myöskään kisan päättäneessä Varhelassa. Siellä mies tarjosi myös yleisölle viihdettä Hyundain kaasupolkimen jumittua täydessä vauhdissa pohjaan. Siinä yksi risteys mentiin reippaalla otteella leveälti ja kovaa, Turunen kuvailee.

Yhteenvetona voidaan todeta, että Hyundailla voidaan ajaa voitosta. Spekulaatiot tältä osin on nyt kuitattu ja Turunen aikoo jatkaa kauden päätöksessä Tampereella samalla linjalla, eli voitto mielessä.

Teksti: Jani Salonen