SM-VAAKUNA RALLI 2016

Mikkelin SM-Rallista nollakisa

 

turunen_mikkeli

 

SM4- luokassa ajava Turunen lähti Mikkeliin luokkajohdossa. Mies ei paineita luvannut tilanteesta ottaa,

”Jo alkuun tiedettiin, ettei kirkkaimpaan vauhtiin taida olla asiaa. Sen verran kova taso on tässä luokassa ja kun matkaan lähtee mm. Lindroosin kaltainen vanha kettu, niin siinä on muut helisemässä. Näin ollen ajatuksena oli  kerätä varmoja pisteitä ja kilvanajo sujui siihen nähden tosi hyvin. Sitten leikki loppui ek 4:lle, kun kone luovutti elämänhalunsa tien varteen. Ei se hyvältä tuntunut”, Turunen harmittelee.

Turusen kilpailu oli ennen keskeytystä nousujohtoinen, mies ajoi varmistellen perjantain erikoiskokeet keräten kokemusta ja lauantaihin lähdettäessä sijoitus oli viides.  Hyvin sujunut Saksalan erikoiskoe nosti miehen luokassaan jo kolmannelle sijalle, eikä aikaeroa edellä olleeseen Lindroosiin ollut mahdottomasti. Valitettavasti loppuhuipennusta ei Mikkelissä Turusen osalta nähty, sillä keskeytys oli tosiasia myös hänelle Ylätjoen erikoiskokeella konerikkoon.

Vauhdikas ja ennakkoon ralliuhoa sisältänyt viikonloppu Mikkelissä oli koko tiimille pettymys. Tiimien välisessä taistossa sekä henkilökohtaisessa pistejahdissa kilpailun anti oli pyöreä nolla. Tekniset viat päättivät SM3:ssa Järvisen talvikauden tähän, Turunen koettaa etsiä Tahkolla ajettavaan SM- sarjan talvikauden päätökseen lainakoneen.

 

Teksti ja kuvat: Jani Salonen

Facebook: Rallybaron