TAHKO SM-RALLI 2016

SM4-luokassa kilpaileva Jesse Turunen ajoi voittoon Tahkolla kauden viimeisessä SM-sarjan talvirallissa. Miehen tie ennen Tahkoa oli kaksijakoinen, voitto tunturista ja vastapainoksi nollakisa Mikkelistä.

– Mikkelin keskeytys oli karvas pala niellä ja täällä ajateltiin ottaa hieman takaisin päin. Perjantain jälkeen oli kuitenkin hieman vaisu fiilis ja joutui ruoskimaan itseään turhan varovaisesta aloituksesta. Aluksi ajattelin, että tällaisella sijalla kun tulee maaliin, niin kai se sitten on hyvä.

Kolmannelta sijalta lauantaihin lähtenyt Turunen myöntää Esa Ruotsalaisen keskeytyksen antaneen kuitenkin sykäyksen vauhdin nostoon. Luottamus omaan tekemiseen oli kohdallaan ja kilvanajo tuntui hieman alitehoisella autolla maittavan,

– Aamun ensimmäisellä otettiin aikalailla pannuun ja eroa alkoi tulla liikaa. Nelosella sitten ajattelin kokeilla riskirajoja, katsottiin sitä ässäkorttia voidaanko vastata Lindroosin vauhtiin. Pohjat sinne ja ilmeisesti siitä sitten sisuuntui ajamaan ihan kunnolla rallia. Välillä mentiin sitten penkasta penkkaan, mutta onneksi pahimmat happipaikat jäi kokematta.

Vauhdinnoston myötä miehelle kirjattiin pohja-ajat myös lopuille päivän erikoiskokeista ja ratkaisevaksi erikoiskokeeksi nousi kilpailun päättänyt EK 7 Pieksä. Siellä mies kiri itsensä huimaan vauhtiin, kuroen Lindroosin eduksi olleen 6,4 sekunnin eron kiinni. Näin ollen Turunen ajoi SM4-luokassa voittoon, jättäen taakseen toiseksi tullutta Lindroosia +14,8 sekunnilla.

Voitto nostaa Turusen takaisin luokan kärkipaikalle ja kesäkauden avauksessa lähdetään keltapohjaisella numerolapulla reitille. Miehen mukaan nyt täytyisi hieman opetella pitämään maaliin pääsyn tärkeys mielessä, mikäli luokan mestaruudesta elättelee haaveita. Minkäänlaista strategiaa hän ei tästä huolimatta suostu rakentamaan, vaan suorasukaisesti lupaa ajaa jatkossakin sen minkä pystyy.

Teksti: Jani “suti” Salonen