TURKU SM-RALLI 2016

SM4- luokassa jatkettiin kiivasta taistelua pisteistä, kun vuorossa oli viides osakilpailu rallin SM- sarjassa. Varsinais-suomen äkkiväärät tiet olivat tänä vuonna vaihtuneet lentokenttä kelpoisiksi pikateiksi ja Turusen luotsaama Honda civic type R pääsi oikeuksiinsa erittäin nopealla reitillä. Mies starttasi kaksipäiväisessä kilpailussa toiseen ajopäivään kärjessä, mutta Joensuulaisen sormi tahtipuikon heiluttajasta osoitti Esa Ruotsalaisen suuntaan.

Miehen ennustus osui oikeaan ja aamun lenkiltä huoltoon tultaessa osat olivat vaihtuneet.

– Ei nyt olla ihan siinä missä pitäisi, toheloin muutamassa paikassa ja siinä Esa pääsi kuittaamaan saman tien. Toki se oli odotettavissa, on se näillä teillä ollut aina liekeissä ja miehen päihittäminen vaatisi minulta riskirajan lähestymistä. Se ei tässä tilanteessa ole kovinkaan viisasta, nyt pitäisi malttaa ja katsoa kokonaistilannetta sarjassa. Mutta kiusataan miestä nyt sen minkä pystytään. Ei tässä terveisiä olla ajamassa, olkoon tilanne mikä hyvänsä.

Puheista tuli selväksi kuinka vaikeaa taktikointi toisinaan on. Kesken parhaimman taistelun ei ole helppoa laskea kierroksia. Se myös nähtiin iltapäivän lenkillä, kun taistelu luokan voitosta jatkui kiivaana. Turunen teki parhaansa pitämällä itsensä iskuetäisyydellä Ruotsalaiseen ja miesten välinen ero vaihteli parin sekunnin sisään. Ratkaisu jäi kilpailun viimeiselle erikoiskokeelle, sinne lähdettäessä eroa kaksikon välillä oli vain 4,3 s.

– Tilanne oli joko tai, nyt valitsin helpoimman vaihtoehdon. Lähdin ajamaan varmaa ajoa ja päätin katsoa minkälaiseen tulokseen se riittää, uhkaajia ei takana ollut. Tiesin, että Esalle tämä viimeinen pätkä on mieluinen. Oli se kuitenkin vaikea paikka antaa periksi jo lähtöviivalla. Tällaista tämä nyt oli tällä kertaa, ei tule tavaksi.

Turusen voittoputki katkesi näin ollen Turkuun, mutta kilpailijan katse on selvästi siirtynyt mestaruuden tavoitteluun luokassa SM4. Pisteitä toinen sija toi kiitettävästi ja keltainen ovinumero pysyi miehen hallussa. Viime vuosien tapaan Tampereen Pirelli ralli päättää kauden ja siellä selviää, kuinka Rallybaron tiimin kuljettajan käy.

 

Kolmenkärki Turun osakilpailussa SM4- luokassa:
1. Esa Ruotsalainen
2. Jesse Turunen + 0:13,5
3. Mikko Heikkilä + 0:54,0
Teksti: Jani Salonen